РОЗВИТОК РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ ТА СИСТЕМИ ЗАКЛАДІВ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ У МІСТАХ ПРАВОБЕРЕЖНОЇ УКРАЇНИ ВПРОДОВЖ 1861-1914 рр.

Автор(и)

  • Анатолій Гуменюк

Ключові слова:

Правобережна Україна, ресторанні заклади, міста, заклади харчування, капіталістична модернізація, кав’ярня, сфера гостинності, трактир, кухня

Анотація

У статті йдеться про динаміку і особливості становлення та розвитку ресторанної справи, всієї системи закладів громадського харчування у містах Правобережної України в період
1861-1914 років. Визначено чинники капіталістичної модернізації індустрії гостинності, локалізацію та темпи її розвитку у головних міських центрах регіону. Розглянуто
межі новацій у сфері закладів громадського харчування, рівень різноманітності послуг та цінові характеристики пропонованого клієнтам меню залежно від категорії закладів і контингенту відвідувачів. Охарактеризовано результати та наслідки розвитку
закладів сфери гостинності у містах Правобережжя впродовж 1861-1914 років.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

НОВА ІСТОРІЯ УКРАЇНИ